Forvent ikke andre forstår dig, men giv i stedet udtryk for hvor meget det betyder for dig at dit accepterer dig og dit valg.

I over 20 år har jeg været Coach og Personlig Træner for over 1000 personer. En ting som næsten altid giver os store frustrationer er at andre ikke forstår os. Det har jeg lavet en lille video om, efter en række positive og taknemmelige beskeder fra klienter.

 

Hvad kan du gøre for andre forstår dig?

Som nævnt er det yderst svært at forstå andre, faktisk næsten umuligt. Selvfølgelig kan vi i mange tilfælde til en hvis grad sætte os ind i andre situation hvis vi selv har været i en lignede. Feks. så er vil de fleste skrive under på at man ikke ved hvad det vil sige at være forældre før man selv har fået børn. Eller det at stille op i en fitnesskonkurrence og gennemgå diæten, træning og opleve det tomrum som for de fleste er tilfældet efterfølgende. Det var bare et par eksempler på ting som man ikke kan sætte sig ind i før man  selv har oplevet det. På trods af man selv har oplevet noget lignede, så vil det stadig være anderledes fra person til person, på grund af vores forskellige referencer og baggrund.

Lav en kontrakt

Hvis vi er frustreret over at en person som  er tæt på os, ikke forstår os, så kan vi lave en kontrakt med vedkomende. Ikke en kontrakt man skriver under, men en kontrakt i form af en præcise spørgsmål og formuleringer.

Hvis det nu feks. er din kæreste der ikke forstår dig, hvilket frustrerer dig. Så spørg ham/hende om hun har 5 min. til en snak, og det skal være på et tidspunkt i har fred og ro til det.

  1. Holder du af mig? (her bliver der naturligvis svaret ja)
  2. Er det vigtigt for dig jeg har det godt og er glad? (her svarer hun/han naturligvis også ja)
  3. Jeg forventer ikke du forstår mig og hvorfor jeg vil det her.
  4. Dette betyder meget for mig, og derfor har jeg brug for du acceptere det, og måske endda støtter mig i det.

Hvis det nu er en kollega, kan spørgsmål nr. 1 måske være lidt akavet, men så spring over det og nøjes med være sikker på du har hendes/hans fulde opmærksomhed. Spørgsmål nr. 2 kan evt. formuleres som “ønsker du vores relation og samarbejde er godt”, det er også svært at svare nej til.

Når du går ind i den her samtale, er det vigtigt du er klar og tydelig og ikke begynder og forklare, men siger kort og præcis det jeg har skrevet her. Du kan naturligivis gøre det endnu skarpere, ved i stedet for at skrive “det her” og “dette” skriver hvad det rent faktisk handler om. Feks. “jeg forventer ikke du forstår mig og hvorfor jeg spiser som jeg gør”

Står du selv overfor udfordringer og frustrationer med kollegaer, venner, familie, kæreste, ægtefælde eller andre som du enten er tæt på, eller har professionel relation til som ikke fungere optimalt, så er du velkommen til at kontakte mig og aftale en coaching samtale. Klik her.

Henning-signatur-red

 

 

 

 

Henning Kristensen

 

 

Share